Friday, October 1, 2010

Kärlek på avstånd

Slö- läser Länsan till morgon kaffet.
Blicken sveper snabbt förbi Åhlens annonser, kattungar, bokhyllor och hockeyrör till salu. Istället fastnar blicken på något alldeles speciellt.
 Där, i ena hörnet, under personligt:

Lilian, Birka p. Ring igen! Nyköping Rolf

Så enkelt, men det är nåt av det finaste och mest gripande jag sett.  Fint vackert naket och sorgligt. Och det fastnar. Tänker på det hela dagen. Kan inte släppa det alls. Tänker på Lilian och Rolf. Lilian som tog mod till sig och ringde, Rolf som av misstag slängde lappen där han skrev ner hennes nummer.

Desperation. Ensamhet och Kärlek. Möjligen början på nåt nytt.

Ser framför mig hur Roffe tar en smutt ur något han gömt väl i innerfickan, en sista stärkande tår innan han med beslutsamma steg rör sig fram äver dansgolvet, mot soffgruppen mittemot där Lilian sitter med väninnorna, skrattandes åt namnet på en drink Yvonne så fräckt beställde i baren, Lilian, för kvällen iklädd sin finaste blus, med byxor till, det är ju bekvämast så, och ja jo, bekväm måste man ju vara.
Det blir en dans. Rolf för med vana händer.
Vart bor du då? Jaha, jo i Nyköping har jag vart, där är fint.. Nej, barnen har flyttat ut, det är bara jag..
Efter den tredje tar han mod till sig och frågar efter numret, och jo minsann, Lilian är ju inte den som är den, klart hon slår en pling i veckan! Trevligt, Tack för dansen..
Rolf har inte sovit så bra på länge.

Kan inte släppa det. Ensamhet.Det gör ont!

Lilian för tusan. Ring upp Rolf.


No comments:

Post a Comment